top of page
Zwart Wit_JS Horsetack_DSC4417 (3).jpg

Paarden en beschermers

Artikel door Hippomundo -

Begin dit jaar kondigde de FEI strengere regels aan voor het gebruik van beenbescherming. Zo zijn zogenaamde ‘pressure points’ niet meer toegestaan en werden er ook regels opgelegd over welke sluiting de beenbescherming al dan niet mag hebben. Wij vroegen ons af of deze nieuwe regels ook de fokkerij van de toekomst zou beïnvloeden en dus gingen we ten rade bij Jan Snellen.

2c0afff1-b8a1-48f0-8896-2c9a711a9216.JPG

Jan Snellen krijgt officiële goedkeuring FEI

JS Horsetack heeft van de FEI de officiële bevestiging gekregen dat hun achter-strijklappen goedgekeurd zijn voor alle categorieën springwedstrijden.  De hoogste springbaas John Roche stuurde daarover een brief. 

Heeze24.jpg

Leendenaar maakt paardentuig voor Circus Renz International

LEENDE - Er komen klanten naar Leende uit heel de wereld voor het vakwerk van Jan Snellen (57) van JS Horsetack. Jan maakt veelal paardentuig en kleine accessoires van leer maar allemaal op maat en geheel naar wens van de klant. ''Er zijn nog denk ik een viertal collega's van mij in Nederland maar voor de springpaarden ben ik de enige die dit nog maakt.''

Alg-hoofdstellen-stal-700x467.jpg

Circus Renz klant bij zadelmaker Jan Snellen

Jan Snellen uit het Brabantse Leende staat al jaren bekend als zadelmaker. Vanuit de hele wereld zijn er klanten voor de handgemaakte artikelen van JS Horsetack. Dit jaar kreeg Snellen een bijzondere aanvraag van Circus Renz International; het maken van nieuwe tuigen voor vier paarden en een Shetlandpony die in het circus lopen.

ED JS-Horsetack.png

Winnen met sokjes uit Leende

LEENDE - Of het zonder de sokjes ook gelukt was, blijft natuurlijk een raadsel. Maar vast staat dat springruiters Gerco Schröder en Jur Vrieling Olympische medailles wonnen op paarden met leer uit Leende aan hun voeten.

JS Horsetack_DSC4396.jpg

JS Horsetack vanaf heden een ‘Erkend Leerbedrijf’

LEENDE - Klanten uit onder andere Portugal, Israël, Koeweit, Zuid-Afrika en zelfs Japan weten hem te vinden: Jan Snellen uit Leende. Hoewel hij in de jaren ’80 min of meer ‘per ongeluk’ het vak zadelmaker in rolde, telt hij anno 2016 inmiddels ruim 30 jaar ervaring. Iets wat hij sinds kort mag overbrengen op zijn leerlingen, want JS Horsetack mag zich vanaf heden een ‘Erkend Leerbedrijf’ noemen!

JS foto.jpg

Jan Snellen - EDtv

Springruiters Gerco Schröder en Jur Vrieling wonnen Olympische medailles op paarden met leer uit Leende aan hun voeten. Jan Snellen heeft met eenmanszaak JS-Horsetack zijn levenswerk gemaakt van zulke attributen voor de paardensport.

Foto-expositie.jpg

Burgemeester opent foto-expositie in 't Perron

HEEZE - Vrijdagmorgen opende burgemeester Paul Verhoeven een bijzondere foto-expositie die de gehele maand februari te zien is in Dorpshuis 't Perron. De werkplaats van JS Horsetack is ook te bewonderen in deze foto-expositie. 

bottom of page